Gellak

Niets zo irritant als nagellak die een minuut na het aanbrengen alweer aan het afbladeren is.
Een goeie oplossing hiervoor is gellak, want dit blijft heel lang zitten.
Maar wat is dat precies en belangrijker nog: is het niet slecht voor je nagels?

Wat is gellak?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: gellak is een combinatie van half-vaste monomeren en oligomeren die tijdens het uitharden onder uva-licht veranderen in polymeren. Duidelijk, toch? Nee, zonder gekheid: deze substanties zorgen ervoor dat jouw nagels heel lang mooi gelakt blijven.

Net als bij een normale manicure kun je kiezen uit ontelbaar kleurtjes.
Nadat je je keuze hebt gemaakt, wordt de gel aangebracht en gehard onder een lamp met uv-licht.

De voordelen op een rij

Iedereen is fan. Waarom? Omdat het onwijs lang blijft zitten. Je kunt twee weken genieten van netjes gelakte nagels. Maar vaak blijft de lak wel drie weken zitten voor het echt uitgegroeid is. Nog een voordeel: de lak blijft al die tijd prachtig glanzen.

Het is heel verleidelijk om aan je nagellak te gaan pulken. Maar doe dat niet, want dat beschadigt je nagels. Bij Dewi Hair & Beauty kan de gellak professioneel worden losgeweekt.

Is gellak slecht voor je nagels of niet?

Als je van nature sterke nagels hebt, is gellak echt niet schadelijk. Je kunt het dus gewoon blijven dragen. Heb je broze nagels die snel afbrokkelen? Dan is het slim om af en toe een pauze in te lassen om je nagels te laten rusten.

Hygiënisch werken is voor mij ontzettend belangrijk. Ik werk met de professionele producten van Lilly Nails en Magnetic.